Zde může být vaše reklama.
Sobota 20.4.
Svátek má Marcela
Menu

Brněnská zoo překonala rekord v návštěvnosti

Brněnská zoo překonala rekord v návštěvnosti

foto: ZOO Brno

07. 01. 2020 - 09:00

Podruhé v řadě překonala brněnská zoo rekord v návštěvnosti. Za loňský rok přivítala celkem 331 298 lidí, což je nejvíce od roku 1997, kdy začala vést podrobné a přesné statistiky.

„Velmi si vážíme každého člověka, který přijde a podpoří nás. Na stále větší oblibě brněnské zoo je vidět, že výstavba nových expozic v minulých letech měla smysl a že ji oceňují také návštěvníci. Pevně věřím, že je nezklameme ani v budoucnu. Letos se mohou těšit například na novou vyhlídku u žiraf, dokončení venkovní expozice pro šimpanze nebo otevření Virtuální expedice v Radnické ulici v centru Brna,“ uvedl ředitel Zoo Brno Martin Hovorka.

Ve srovnání s rokem 2018 (celkem 330 118 návštěvníků) se výrazně změnil počet lidí v jednotlivých měsících a ročních obdobích. Například v dubnu 2018 jich do brněnské zoo dorazilo 56 021, o rok později jich bylo o téměř deset tisíc méně. Velký rozdíl je také v srpnové návštěvnosti. Vlivem vysokých teplot přesáhla v roce 2018 číslo 41 tisíc, loni to ale bylo více než 54 tisíc.

„Vliv na návštěvnost mají především tři faktory. Jsou to nová zvířata (včetně přírůstků), opravené či nové expozice a počasí. To nám hrálo do karet hlavně na jaře 2018, zatímco v létě téhož roku k nám kvůli horku přišlo méně lidí. Loni se situace obrátila a vrátila se do dlouhodobého průměru, kdy bylo opět návštěvnicky nejsilnější léto,“ doplnil Hovorka.

Dalším impulzem k návštěvě zoo jsou také akce, které připravujeme po celý rok. Pozitivní ohlas jsme loni zaznamenali například u nově zavedených komentovaných krmení a setkání v zimním období. Vždy první víkend v měsíci jsme se zaměřili na určité téma a návštěvníkům ho představili z několika úhlů pohledu.

Další články