Zde může být vaše reklama.
Úterý 16.4.
Svátek má Irena
Menu

Ministr Vojtěch na vládě nouzový stav navrhovat nebude

Ministr Vojtěch na vládě nouzový stav navrhovat nebude
Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch

foto: Wikipedia

20. 09. 2020 - 13:16

Adam Vojtěch, ministr zdravotnictví, neočekává, že by se na pondělním jednání vlády mělo rozhodnout o vyhlášení nouzového stavu. Podle svých vlastních slov to z pozice ministra zdravotnictví ani nebude navrhovat. Debatu ohledně vyhlášení ovšem očekává. 

Ministr Vojtěch to uvedl v Otázkách Václava Moravce. Kromě toho se vyjádřil také ke znovuzavedení Ústředního krizového štábu. Jeho obnovení podporuje.

"Měl by být svolán a bude to dobře pro komunikaci, epidemie koronaviru je ale stále zdravotním problémem," uvedl ministr v České televizi. Samotné svolání štábu podle něj epidemii neodstraní.

Prymula: Hrozí uzavření škol i omezení hromadných akcí

Zatímco ministr Vojtěch vystoupil v České televizi, vládní zmocněnec pro vědu a výzkum ve zdravotnictví Prymula se objevíl v Partii na Primě.

Epidemiolog si je podle svých slov jistý, že denní přírůstky nově pozitivně testovaných budou stoupat k hodnotám šest až osm tisíc. "Pokud budeme provádět opatření, můžeme to oploštit," řekl v televizi. Klíčovým je pak podle něj dodržování zavedených opatření.

"Můžeme zakázat bary, ale lidé se pak třeba sejdou doma. Nejdůležitější je dodržovat sociální distanc, nosit roušky, kde je potřeba. Nic silnějšího nemáme," prohlásil Prymula. Zároveň řekl, že do týdne by mohlo v Praze dojít k zavření škol a omezení sportovních a dalších hromadných akcí.

Krajské a senátní volby, které jsou na programu už za necelých čtrnáct dní, podle něj ale v ohrožení nejsou.

Další články