Zde může být vaše reklama.
Pátek 19.4.
Svátek má Rostislav
Menu

Ministr zdravotnictví Arenberger rezignuje, nahradí ho Vojtěch

Ministr zdravotnictví Arenberger rezignuje, nahradí ho Vojtěch

foto: Vlada.cz

25. 05. 2021 - 10:14

Ministr zdravotnictví Petr Arenberger rezignuje na svou pozici ve vládě Andreje Babiše. Jde už o čtvrtého ministra tohoto resortu, který během boje s pandemií koronaviru odejde ze svého místa. Nahradí ho Adam Vojtěch, který byl ministrem zdravotnictví před rokem, kdy u nás pandemie koronaviru propukla. I on odešel, nahradil ho Roman Prymula a toho pak Jan Blatný. Místo něj nastoupil právě Arenberger a teď se vrací Vojtěch.

Informaci o tom, že ministr zdravotnictví Petr Arenberger odejde ze své pozice, potvrdil na brífinku v Bruselu premiér Andrej Babiš. Ten zároveň potvrdil, že by se na pozici měl vrátit Vojtěch.

„Odchod Adama Vojtěcha mě mrzel. Dohodli jsme se, že bude ministrem až do demise této vlády,“ uvedl premiér Andrej Babiš. Premiér zároveň uvedl, že bude situaci muset probrat s prezidentem Milošem Zemanem, ale nevidí důvod, proč by Hrad s výměnou neměl souhlasit.

Končící ministr zdravotnictví podle premiéra Babiše rezignuje hlavně kvůli tlaku na svou osobu i své okolí. Arenberger totiž několik posledních dnů čelí tlaku kvůli svým finančním a majetkovým poměrům. A tomu, jak je vysvětluje veřejnosti.

Další články