Zde může být vaše reklama.
Středa 24.4.
Svátek má Jiří
Menu

Nadýchal půl promile Muž na Břeclavsku sedl za volant i bez řidičáku a opilý

Muž na Břeclavsku sedl za volant i bez řidičáku a opilý

foto: Pixabay

05. 08. 2019 - 16:00

O velké odvaze se dá mluvit v případě čtyřiatřicetiletého muže, kterého dopravní policisté zastavili při běžné silniční kontrole v neděli dopoledne. Při provádění dechové zkoušky na alkohol se objevila pozitivní hodnota – řidič nadýchal kolem půl promile. Hlídce se doznal, že den předtím popíjel až do nočních hodin. Ovšem při lustraci vyšel najevo další jeho prohřešek. Ukázalo se, že nevlastní řidičský průkaz pro žádnou skupinu. Samozřejmě, že kolegové muži další jízdu zakázali. Navíc jeho nezodpovědné chování skončí u přestupkové komise.

Usednout za volat, a přitom neprojít výcvikem v autoškole, je velká troufalost. U takového člověka můžeme pouze polemizovat o tom, jak dalece zvládne ovládání vozidla a zda vůbec zná pravidla silničního provozu. Svojí nezodpovědností může ohrožovat nejen sebe, ale i ostatní účastníky silničního provozu!

Dále bychom na tomto příkladu chtěli varovat všechny řidiče, kteří usedají za volant po probdělé noci, během které vydatně konzumovali alkohol. Alkohol z těla jen tak rychle nezmizí! Většina kontrolovaných řidičů bývá velmi nemile překvapená, když další den „nafoukají“ pozitivní hodnotu. Tady je nutné si připomenout, že i když se jedná o tzv. „zbytkový alkohol“, nelze podceňovat jeho účinek – i malé množství alkoholu v těle může prokazatelně přispět ke zhoršení schopností řídit vozidlo!

Další články