Zde může být vaše reklama.
Pátek 26.4.
Svátek má Oto
Menu

Hotovo na konci září? Oprava zastávek Svratecká je v polovině, budou bezbariérové

Oprava zastávek Svratecká je v polovině, budou bezbariérové

foto: Brno

02. 08. 2019 - 11:11

V předstihu několika dnů byla dokončena první etapa opravy tramvajových zastávek Svratecká na lince č. 1 v městské části Brno-Komín.

Oprava byla připravována od února letošního roku na základě pokynu města Brna, konkrétně radního pro dopravu, Ing. Petra Kratochvíla, který reagoval na připomínky občanů městské části Brno-Komín.

Pracovníci DPMB zajistili projektovou dokumentaci, projednání technického řešení, správní rozhodnutí a výběrové řízení na zhotovitele stavby.

První realizovaná část, tj. zastávka směr Bystrc, byla financována z prostředků města Brna. Termín realizace byl 17. 6. – 30. 7. 2019. Finanční náklad 2,1 mil. Kč. Nástupiště zastávky má délku 63 m, proměnnou šířku 4,4 až 5,0 m. Nástupní hrana zastávky je tvořena nástupištními prefabrikáty s nástupní hranou zvýšenou na +200 mm, plochy zastávky jsou provedeny ze zámkové dlažby s reliéfními prvky pro orientaci nevidomých a slabozrakých osob. Přístup na tramvajovou zastávku je tedy zcela bezbariérový.

Jsem velice rád, že se oprava zastávky Svratecká podařila v tak krátkém časovém horizontu. Věřím, že přinese zlepšení komfortu cestování pro občany městské části Brno-Komín.“ Konstatoval radní města Brna pro dopravu Petr Kratochvíl.

V plánu je i druhá etapa – zastávka směr město, s termínem realizace 19. 8. – 30. 9. 2019 a s finančním nákladem 2,5 mil. Kč. V současné době probíhají jednání s koordinátorem městských staveb, firmou BKOM, a.s., ohledně vhodnosti termínu realizace 2. etapy.

Další články