Zde může být vaše reklama.
Úterý 23.4.
Svátek má Vojtěch
Menu

Globální koalice Pět policistů dostalo ocenění za službu v zahraničí

Pět policistů dostalo ocenění za službu v zahraničí

foto: Policie ČR

17. 07. 2019 - 07:15

Pět příslušníků Policie České republiky bylo v rámci společného nástupu příslušníků Armády České republiky a Policie České republiky u příležitosti návratu ze zahraničních operací oceněno medailí Ministerstva obrany ČR za službu v zahraničí.

Ceremoniálu se zúčastnil ekonomický náměstek policejního prezidenta brigádní generál Petr Petřík, náměstek ministra obrany pro řízení sekce dozoru a kontroly Antonín Rada, zástupce náčelníka Generálního štábu – ředitel Společného operačního centra Ministerstva obrany ČR generálmajor Jiří Verner a další významní hosté. Policisté ocenění převzali koncem minulého týdne ve Slavnostní síni Národního památníku v Praze na Vítkově z rukou brigádního generála Petra Petříka, ekonomického náměstka PP ČR, a to za aktivní účast v operaci Inherent Resolve.

Policie České republiky se v rámci tzv. „Globální koalice“ proti Islámskému státu přímo zapojila do aktivit operace „Inherent Resolve“ formou výcviku iráckých bezpečnostních složek ve výcvikovém centru v Bagdádu realizovaného italskými karabiniéry. Naši policisté působí ve výcvikové misi v Bagdádu již více než dva roky a v současné době zde působí v pořadí 5. kontingent. Účast Policie České republiky je zde plánována až do konce roku 2021.

Další články