Zde může být vaše reklama.
Sobota 20.4.
Svátek má Marcela
Menu

Problém už nemá jen Karvinsko, Moravskoslezský kraj vrací roušky

Problém už nemá jen Karvinsko, Moravskoslezský kraj vrací roušky

foto: Lukáš Blokša

17. 07. 2020 - 13:28

Moravskoslezský kraj - Karvinsko a Frýdecko-Místecko už nejsou v rámci Moravskoslezského kraje jedinými regiony, kde i po uvolnění různých pravidel platilo nošení roušek v MHD a vnitřních prostorách. Nově se nařízení vztahuje na celý Moravskoslezský kraj.  Krajští hygienici podle infornací iDNES.cz vyhlásili také další opatření. Oproti východu republiky se situace uklidnila na Kutnohorsku ve středních Čechách, roušky zde už povinné nebudou, ruší se i další opatření. 

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch už dopoledne na Twitteru oznámil, že se kromě povinnosti nosit roušky v souvislosti s epidemiologickou situací v celém Moravskoslezském kraji se novým nařízením zavádí povinnost nosit při návštěvě nemocnic a sociálních zařízení respirátor FFP2. 

Vrací se také omezení otevírací doby u restaurací a barů. „V celém kraji platí také uzavření prostor restaurací a barů mezi 23. a 8. hodinou a konání hromadných akcí jen do sta osob,“ informoval Vojtěch.

Obnovená opatření se dotknou také pendlerů. Ti se v kraji budou muset prokázat každých 14 dní negativním PCR testem.

„Dosud přijatá opatření byla omezena zejména na území okresů Karviná a Frýdek-Místek. V posledních týdnech však registrujeme i značný nárůst pozitivních mimo známá ohniska onemocnění, počet takzvaných komunitních případů nákazy se zvýšil prakticky na dvojnásobek,“ napsali ve zdůvodnění nových opatření krajští hygienici.

Další články