Zde může být vaše reklama.
Čtvrtek 18.4.
Svátek má Valérie
Menu

Všechno je jinak Reprezentace hrát se Skotskem bude, tvoří se nový tým

Reprezentace hrát se Skotskem bude, tvoří se nový tým

foto: Petr Pelíšek

05. 09. 2020 - 15:24

Pondělní utkání českých fotbalistů v Lize národů se Skotskem se po jednání s Unií evropských fotbalových asociací (UEFA) odehraje. Fotbalová asociace ČR (FAČR) nyní řeší, s jakým týmem reprezentace v Olomouci nastoupí. Stávající výběr musel předčasně ukončit sraz bezprostředně po pátečním vítězném utkání na Slovensku kvůli výskytu koronaviru ve výpravě.

Sraz byl rozpuštěn po diskuzích s pražskou hygieničkou Martinou Marešovou, podle níž existovala vážná obava, že se koronavirus bude v mužstvu dále šířit. Pozitivně testovaní na covid-19 byli dva členové realizačního týmu - jeden ještě v Praze a druhý v pátek ráno před utkáním v Bratislavě. Všichni hráči měli i kontrolní odběry negativní. Přesto z rozhodnutí hygieny nebudou moci v Olomouci nastoupit, národní celek nepovede ani trenér Jaroslav Šilhavý.

Reprezentaci hrozila kontumace, pokud by nemohla nastoupit, to se však vedení FAČR povedlo odvrátit.

"Po debatě s UEFA bylo rozhodnuto, že se pondělní utkání se Skotskem odehraje v původním termínu a čase. FAČR je nyní v úzké komunikaci s kluby, se kterými řeší, kdo za českou reprezentaci nastoupí.

Na pondělním zápase nesmí být přítomen nikdo z reprezentační výpravy, která byla na Slovensku. FAČR nyní jedná o tom, koho postavit. Zápas na Hané se Skotskem má v pondělí výkop ve 20:45.

Český celek úspěšně vstoupil výhrou 3:1 na Slovensku do druhého ročníku Ligy národů a vytvořil si dobrou pozici ve skupině Ligy B, druhé ze čtyř výkonnostních úrovní soutěže. Případná kontumační prohra 0:3 by týmu výrazně zkomplikovala boj o vítězství ve skupině a postup do vyšší ligy. V Lize národů se hraje o dvě místa v play off o mistrovství světa 2022, soutěž je zároveň rozhodující i pro rozdělení do košů při losu kvalifikace.

Další články