Zde může být vaše reklama.
Pátek 19.4.
Svátek má Rostislav
Menu

Prohráli ve Skotkus Reprezentace: rychlý gól a neproměněné šance

Reprezentace: rychlý gól a neproměněné šance

foto: fotbal.cz

14. 10. 2020 - 23:11

Česká reprezentace prohrála ve čtvrtém utkání Ligy národů ve Skotsku 0:1. O výhře domácích rozhodl gólem již v šesté minutě Ryan Fraser. 

Ačkoliv český tým začal utkání dobře a hned v první minutě měl k dispozici přímý kop, ale Provodovu střelu domácí brankář chytil. Poté jsme neproměnili nadějný brejk a přišel trest. V šesté minutě vybojoval O’Donnell míč na pravé straně hřiště z pohledu domácích, rychle přistrčil Dykesovi, který našel Frasera za obranou Česka a ten se tváří v tvář Vaclíkovi nemýlil. Lukáš Provod byl jednoznačně nejaktivnějším českým hráčem v úvodu zápasu. Kromě přímáku v úvodu střílel z dálky i hlavičkoval zblízka, ale všechny jeho pokusy úspěchem neskončily. Ve třinácté minutě našel perfektním centrem Matěj Vydru, který ale hlavičkoval jen do rukavic brankáře. Český tým navíc musel de dvacáté minutě nuceně střídat, když Ondřej Čelůstka nemohl pokračovat kvůli zranění a jeho místa zaujal David Hovorka. Krátce poté, ve třiadvacáté minutě, našel Vladimír Coufal v pokutovém území Matěje Vydru, ale útočník Burnley na zadní tyči těsně minul odkrytou branku nepřesnou střelou. A krátce poté se po chybě obránce dostal ke střele v nevýhodné pozici a jeho slabý pokus brankáře neohrozil.

Domácí velmi dobře bránili a do přestávky mohli své vedení zvýšit, ale Ryan Fraser při samostatném úniku zvolil prudkou střelu, která skončila nad brankou Tomáše Vaclíka. Pět minut po změně stran se dostal do další příležitosti Matěj Vydra, který se dostal před branku z levé strany, ale střelou z úhlu minul branku. Český tým byl v úvodních patnácti minutách druhého poločasu hodně aktivní, kombinovali na polovině soupeře a prakticky jej nepouštěli od vlastního pokutového území. Jenže všechny centry dokázali skotští fotbalisté odvráti či zablokovat a čeští reprezentanti se dostávali do zakončení velmi těžko. I v dalším průběhu zápasu byli čeští fotbalisté mnohem aktivnější než soupeře směrem do ofenzivy. Alex Král byl dvakrát v dobré pozici po rohových kopech. Nejprve hlavičkoval nad, poté jeho snahu poslat míč do sítě zastavil na poslední chvíli skluzem domácí kapitán McGinn. Do hry se v průběhu druhého poločasu dostali také Poznar, Ševčík, Kadeřábek či Rabušic. Jednu z největších šancí měl ale Tomáš Souček, který se ocitl v 83. minutě po centru Coufala a teči Daridy sám před brankou, ale střelou poslal míč zblízka nad branku. Jen krátce poté trefil střídající McBurnie krásnou střelou břevno branky Tomáše Vaclíka. Česká snaha o vyrovnání nakonec nebyla úspěšná a Skotové vedou skupinu Ligy národů o čtyři body před českým celkem.

Skotsko - Česká republika 1:0 (1:0)

Branka: 6. Fraser. Rozhodčí: Zwayer - Schiffner, Achmüller (vš. Německo). ŽK: Dykes, Marshall - Bořil. 
Skotsko: Marshall - McTominay, Gallagher, Considine - O´Donnell, Jack, McGregor, Taylor (79. Hanlon) - McGinn (79. Paterson) - Dykes (65. McBurnie), Fraser (70. McLean).
ČR: Vaclík - Coufal, Čelůstka (20. Hovorka), Kúdela, Bořil - Souček - Masopust (65. Ševčík), Král (77. Kadeřábek), Darida, Provod (65. Ševčík) - Vydra (77. Rabušic).

Další články