Zde může být vaše reklama.
Středa 17.4.
Svátek má Rudolf
Menu

Sezóna historických linek začíná, H4 a H24 jezdí od soboty

Sezóna historických linek začíná,  H4 a H24 jezdí od soboty

24. 06. 2019 - 08:01

Milovníci historických vozů se po necelém roce opět dočkali. Na speciálních linkách H4 a H24 je od soboty možné jezdit historickými tramvajemi a trolejbusy. Provoz víkendových linek potrvá do konce září.

Na lince H4 uvidí lidé v provozu téměř výhradně dvounápravový motorový vůz číslo 107 z roku 1943. Na trolejbusové lince H24 se budou střídat vozy 6Tr, 7Tr, 9Tr a další. „Novinkou letošního roku bude občasného nasazení nově zrekonstruovaného trolejbusu DPMB 15Tr, jehož obnovu jsme dokončili loni na podzim,“ uvedl generální ředitel Dopravního podniku města Brna Miloš Havránek.

Linky budou jezdit po těchto trasách a obslouží následující zastávky:

Linka H4: Komenského náměstí – Česká (na ulici Joštově) – Náměstí Svobody – Zelný trh – Hlavní nádraží (v ústí ulice Masarykovy) – Nové sady (1. a 2. kolej) – Hybešova – Václavská – Mendlovo náměstí (zastávka ve smyčce).

Linka H24: Mendlovo náměstí (zastávka linky 37) – Výstaviště-hlavní vstup – Pisárky – Anthropos (zastávka linek 44/84) – Jundrovský most – Vozovna Komín. Linka obslouží pouze uvedené zastávky. Linky budou v provozu vždy v sobotu, neděli a státem uznané svátky. Na linkách H4 a H24 platí běžný tarif IDS JMK, pouze není dovolena přeprava jízdních kol a nadměrných zavazadel. Jízdní řády jsou ke stažení na webových stránkách www.dpmb.cz.

Další články