Zde může být vaše reklama.
Středa 24.4.
Svátek má Jiří
Menu

Silný vítr v Brně vyvracel stromy a lámal větve

Silný vítr v Brně vyvracel stromy a lámal větve

foto: MP Brno

12. 02. 2020 - 12:00

V souvislosti se silným větrem plnily hlídky městské policie doposud především úkoly, které vyplynuly z telefonických oznámení. V pondělí kolem patnácté hodiny se na silnici ve Veletržní ulici ocitl kontejner, a strážníci ho proto vrátili zpět na chodník. Vpodvečer v Žabovřeskách omezoval dopravu pro změnu motocykl spadlý do vozovky. Hlídka sice přijela již po dvou minutách, stroj už však mezitím někdo zvedl a umístil tak, aby nepřekážel. V bystrcké Rerychově ulici zlomil silný poryv větru dopravní značku. Informaci předala hlídka Brněnským komunikacím, aby bylo možné značení co nejdříve opravit.

Ve Hviezdoslavově ulici se v úterý kolem osmé hodiny ráno ocitla vlivem větru na silnici vzrostlá jabloň a zcela zablokovala jeden jízdní pruh. Zatímco hlídky městské policie usměrňovaly dopravu, o brzké odklizení stromu se postarali hasiči. O něco později jiná hlídka odklízela ze silnice dopravní značku ležící na silnici před vjezdem do Královopolského tunelu. V Křížové ulici spadla před polednem část lampy veřejného osvětlení a ze spodních partií stožáru trčely kabely, které mohly způsobit úraz elektrickým proudem. Strážníci proto místo obehnali bezpečnostní páskou, vyrozuměli pracovníky Technických sítí a následně se starali o to, aby do vymezeného prostoru nikdo jiný nevstupoval.

Ještě před polednem strážníci zasahovali také v ulici Klíny, kde se ulomila zhruba čtyřmetrová větev a zůstala vzpříčená viset ve vratké poloze mezi korunami dvou topolů. Aby neohrozila chodce ani motoristy, strážníci bezprostřední okolí označili modrobílou páskou zakazující vstup a přivolali hasiče. Před tři čtvrtě na dvanáct dostali hasiči haluz na zem a provoz v ulici se mohl vrátit k běžnému stavu.

 

Další články