Dnes:8°C

Zítra:7°C

Čtvrtek 20.2. Oldřich
Menu

Maxijedlík Jarda Němec snědl v Brně nejsmradlavější menu světa

Maxijedlík Jarda Němec snědl v Brně nejsmradlavější menu světa

foto: Jaroslav Bobek

21. 01. 2020 - 15:00

Sníst to, co mu naservírují, je pro Maxijedlíka Jardu Němce samozřejmost. A to i v případě, že jde o tři nejsmradlavější jídla na světě. Hakárl, surstromming a durian. Dali byste si něco z nabídky? Dá se předpokládat, že nic, všechny tyto pokrmy totiž silně zapáchají. Což ovšem neodradilo maxijedlíka Jaroslava Němce z Bystrého u Poličky. Pořadatelé festivalu GO to FoodPark mu naservírovali menu složené ze všech tří smradlavých specialit.

Islandský pokrm hákarl připravený ze žraločího masa jedl poprvé. Do pavilonu F brněnského výstaviště přišla spousta zvědavců. Plechovku hákarlu spořádal za minutu a pět sekund, zkvašené rybí maso surströmming za minutu a 25 sekund, plod tropického plodu durian zmizel za dvě minuty a pět sekund. Na pódiu i v blízkém okolí zůstal jen silný zápach.

"Hákarl je vražedná kombinace močovinou páchnoucího nakládaného zkvašeného žraločího masa. Chuť šla, ale zápach byl šílený.Surstromming už jsem jedl po páté smrděl jako zkažené přesolené maso, chutově byl fakt hrozný okamžitě vás to natáhne na zvracení slupl jsem plechovku a navrch vysál i lák. Durian taky smrděl byl aspoň ale sladký,dal jsem dva velké kusy,“ prozradil Jaroslav Němec.

"Byl to fakt hrozný puch. Museli pustit na Výstavišti na hodinu klimatizaci. A dobré bylo, že ten Hákarl dovezli v trezoru na poslední chvili on je hrozně drahý a vzácný tak prej aby ho někdo neukradl," zhodnotil menu se smíchem Němec.

Lukáš Blokša
Autor: Lukáš Blokša

0 komentářů

Další články