Zde může být vaše reklama.
Úterý 16.4.
Svátek má Irena
Menu

Svaz hokeje rozhodl Chance liga skončena, do extraligy postupují České Budějovice

Chance liga skončena, do extraligy postupují České Budějovice

foto: hcmotor.cz

12. 03. 2020 - 14:00

Opatření vyhlášená vládou a bezpečnostní radou státu ovlivnila finální fázi hokejových soutěží. Extraliga je přerušena do 29. března. Druhá nejvyšší soutěž, tedy Chance liga, byla ukončena s tím, že do elitní soutěže postupuje Motor České Budějovice. Rozhodl o tom Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje.

V souvislosti s vývojem epidemiologické situace a mimořádným opatřením ministerstva zdravotnictví, týkajícím se veřejných akcí, se výkonný výbor ČSLH zabýval pokračováním hokejových soutěží v sezóně 2019/20. A rozhodl takto: 

1) Výkonný výbor ČSLH rozhodl o odložení Tipsport extraligy do 29. března 2020. Dojde-li k uvedenému datu ke změnám pravidel, které by pořádání soutěže umožňovaly, extraliga bude pokračovat 30. března 2020 třetími, rozhodujícími zápasy předkola play off a od 1. dubna 2020 zkráceným play off, hraným na tři vítězná utkání. Výkonný výbor ČSLH tak vyhověl návrhu, na kterém se jednomyslně shodli účastníci soutěže.

 2) Výkonný výbor ČSLH rozhodl o ukončení předkola play off a play off Chance ligy s tím, že soutěž nebude pokračovat a postupujícím do nejvyšší soutěže se stává vítěz základní části HC Motor České Budějovice. Uvedené řešení podpořilo na včerejší schůzce 7 z 10 účastníků vyřazovací části soutěže, tj. více než dvoutřetinová většina.

 3) Výkonný výbor ČSLH rozhodl o ukončení play off II. ligy ČR s tím, že postupujícího do Chance ligy rozhodnou zápasy tří vítězů skupin, tj. Draků Šumperk, HC Stadionu Vrchlabí a SC Kolín, které začnou v neděli.

 4) Výkonný výbor ČSLH rozhodl, že všechny jím řízené mládežnické soutěže – juniorské, mládežnické i žákovské – jsou s okamžitou platností ukončeny. Krajským a okresním výkonným výborům ČSLH uložil, aby stejně postupovaly v případě soutěží, které řídí ve vlastní působnosti.

 Výkonný výbor ČSLH vzal při rozhodování v potaz jak většinové názory klubů, tak skutečnost, že situace se velmi rychle vyvíjí, nejsou vyloučena další, zpřísňující opatření ze strany státních orgánů ani kroky, které přijmou v rámci vlastní kompetence regionální, krajské nebo městské instituce.

 Vyjádřil politování nad tím, že přijaté kroky poznamenají závěrečnou část soutěží, které jsou pro kluby, hráče i fanoušky vyvrcholením celoroční práce a sezóny. Jednoznačnou prioritou je ovšem ochrana zdraví všech účastníků utkání, zvlášť v případě nezletilých osob.

 Výkonný výbor ČSLH současně ocenil konstruktivní přístup účastníků obou nejvyšších soutěží, kteří se vzhledem ke vzniklé, zcela výjimečné situaci dokázali oprostit od partikulárních zájmů a domluvit na společných krocích a řešení.

Další články