Zde může být vaše reklama.
Úterý 23.4.
Svátek má Vojtěch
Menu

Brno čeká derby Líšeň bude hrát druhou fotbalovou ligu

Líšeň bude hrát druhou fotbalovou ligu

19. 06. 2019 - 10:51

V soutěžním ročníku 2019/2020 se odehraje ve druhé nejvyšší soutěži brněnské derby. Zbrojovku v soutěži doplnil SK Líšeň, vítěz MSFL. V tomto klubu se nakonec rozhodli postup do profesionální soutěže akceptovat.

Klub účast ve 2. Lize potvrdil na svém oficiálním webu v následujícím stanovisku:

„Výbor SK Líšeň projednal možný postup SK Líšeň do F:NL s tímto závěrem:
- Sportovní hledisko bylo splněno, SK Líšeň se umístil na prvním místě.
- Město Brno vyjádřilo podporu SK Líšeň, jak dopisem I. náměstka Petra Hladíka, tak 18. 6. 2019 schválením v zastupitelstvu města Brno mimořádné dotace pro SK Líšeň v souvislosti s postupem.
- SK Líšeň obdržel licenci na F:NL, v současné době probíhají stavební práce tak, aby bylo vše připraveno na zahájení soutěží.
-Při jednání se Zbrojovkou Brno, panem Bartoňkem, byly probrány některé problémy, které mohou nastat po dobu setrvání Zbrojovky Brno a Líšně ve stejné soutěži.Vedení klubu ocenilo výsledek A týmu mužů a rozhodlo o účasti mužstva v nastávajícím ročníku FN:L s vědomím, že nováčkovské poměry se mohou odrazit na umístění a klub tuto vysokou soutěž po roce neudrží. Vzhledem k reorganizaci moravských soutěží je však posun do celostátní soutěže nezbytným krokem k vyšší kvalitě.“

Další články