Zde může být vaše reklama.
Pátek 26.4.
Svátek má Oto
Menu

Nováček začal s přípravou Líšeň už posiluje na druhou ligu

Líšeň už posiluje na druhou ligu

04. 07. 2019 - 10:15

Zahajovací trénink má za sebou nováček druholigové soutěže SK Líšeň. Úvodní část přípravy se uskutečnila v úterý 2. července na hřišti v Ochozu u Brna, kde měl trenér Miloslav Machálek k dispozici devatenáct hráčů a tři brankáře.

„Chyběli nám Demeter a Hanuš, kteří jsou na dovolené,Vítek, mající pracovní povinnosti. Hostování skončilo Jamborovi a Černínovi, kteří se vrátili do Zbrojovky, a Smejkalovi, jenž trénuje v Jihlavě. S týmem už nepokračují Vavřík a Krula, kteří se na jaře neuplatnili. Nepokračuje ani Šperka, který je na pracovní cestě v USA,“ řekl Machálek. K tomu Krula trénuje se Znojmem, Vavřík zatím angažmá hledá.

Z nových hráčů přivítal trenér brankáře Martina Šustra a obránce Jeřábka z Vyškova, záložníka Málka z Hlučína a útočníka Jana Hladíka z Otrokovic. Ze Zbrojovky se vrátil brankář Mrázek. „Na Lahodném se s Vyškovem zatím nemůžeme domluvit. Jednání však nadále pokračují. Ještě jsou zde hráči na testy, ale o nich zatím není vhodné se bavit. Snažili jsme se posílit fotbalisty, které důvěrně znám, proto jsou všichni příchozí z MSFL. Jinak je pro nás současný stav dost hektický. Nemáme moc času na zkoušení, proto ve čtvrtek v Sedlci u Mikulova proti Vítkovicím, tak v sobotu v Medlově proti Uničovu dostanou příležitost všichni hráči. A asi část zápasu se Senicí na Slovensku také obětujeme zkoumání. A tak na sehrání správné sestavy zůstanou jez zápasy s Uherským Brodem v Blažovicích a s Lanžhotem v Březí,“ uvedl Machálek.

Líšeň rozšířila svůj realizační tým, do něhož byl zařazen někdejší ligový hráč i trenér
Zbrojovky Brno Róbert Kafka. „Ponechávám si nadále své civilní zaměstnání a tak budu potřebovat kvalitního trenéra pro dopolední přípravu. Proto k mužstvu přichází Róbert Kafka, který tu působil v uplynulé sezóně u dorostu. Původně jsme místo nabídli trenérovi Valachovičovi, který dal přednost pozici hlavního trenéra v Lanžhotě,“ podotkl Machálek.

Novou sezónu nevidí trenér v černých barvách: „Tenhle tým je pracovitý a odpovědný. Vezměte si, že v minulé sezóně, kdy žádný hráč neměl profesionální smlouvu, byla účast na tréninku devadesát tři procent. To se jen tak nevidí. Proto nemám obavu, že bychom ve vyšší soutěži absolutně neuspěli,“ řekl Machálek.

Další články