Zde může být vaše reklama.
Čtvrtek 25.4.
Svátek má Marek
Menu

Hladík dal dva góly Líšeň v poháru potrápila Olomouc

Líšeň v poháru potrápila Olomouc

foto: Petr Pelíšek

02. 10. 2019 - 15:23

Fotbalisté SK Sigma Olomouc jsou v další fázi domácího poháru. Ve 3. kole MOL Cupu porazili doma druholigovou Líšeň 4:2, obě branky hostů dal útočník Jan Hladík.

 

V prvním poločase se Hanáci se soupeřem trošku trápili. A mohli být rádi, že Líšeň své šance neproměnila. Naopak domácím se v koncovce dařilo a po dvou gólech Jakuba Yunise šli do kabin s vedením. To krátce po pauze ještě navýšil Štěrba. Hosté snížili dvacet minut před koncem, z přímého kopu se trefil olomoucký odchovanec Hladík. Když byl pak vyloučen po druhé žluté další odchovanec Sigmy Ševčík, zdálo se, že domácí už duel v poklidu uhrají. Jenže pět minut před koncem dal Hladík kontaktní branku a ještě to byly trošku nervy. Definitivu dal výsledku v nastaveném čase Tandir.

„Nejsem spokojený, zase jsme přišli o hráče, máme dalšího vyloučeného. Zase jsme oslabení. Na druhou stanu, my jsme sem jeli s otevřeným hledím, zahrát si fotbal na krásném stadionu. A chtěli jsme dát šanci hráčům, kteří nejsou tak vytížení v mistrovských utkáních. A myslím, že se toho chopili vcelku dobře. Místo toho, aby to bylo po prvním poločase dva dva, nebo jsme tři dva vedli, tak prohráváme nula dva. Úplně zbytečnými góly, které jsme soupeři darovali. Druhý poločas jsme dostali gól, který hráči tvrdili, že byl jasný ofsajd. A čtvrtý gól zase tvrdím já, že byl ofsajd. Ale vrátili jsme se do zápasu, trošku jsme to Sigmě zkomplikovali i v deseti. Máme charakterově výborné mužstvo, nikdy se nevzdáváme. Prohráli jsme, ale mrzí mě akorát ta červená karta,“ řekl trenér Líšně Miloslav Machálek.

„Postoupili jsme. Víme, že to nebylo ono. Ale problémy měla i ostatní mužstva. Výkon samozřejmě nebyl dobrý, ale postupový úkol jsme splnili. A už se začínáme připravovat na sobotní zápas v Příbrami. Hráči to pak proti soupeři hrajícímu v deseti podcenili. Pohárová utkání jsou specifická. Vedli jsme tři nula, mohli přidat čtvrtou, pátou branku, ale pak tam byla lehkovážnost, hráči už si mysleli, že to mají uhrané. Ale v poháru to tak bývá, všichni umí běhat, jsou organizovaní. Škoda, že jsme to v klidu nedohráli. Jsem rád, že se konečně trefil Kuba Yunis, pomůže mu to,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

SK Sigma Olomouc – SK Líšeň 4:2 (2:0)

Branky: 30. a 34. Yunis, 51. Štěrba, 90+1 Tandir - 70. a 85. Hladík. Rozhodčí: Vojkovský - Caletka, Horák. ČK: 73. po 2. ŽK Ševčík (Líšeň).

SK Sigma: Mandous - Látal, Štěrba, Jemelka (75. Tandir), Kerbr - Zahradníček (46. Houska), Texl, Greššák, González (46. Plšek), Pilař - Yunis. Trenér: Radoslav Látal.
Líšeň: Vítek – Suchý, M. Vintr, Minařík, Málek (46. Hladík), Zikl, Ševčík, Bačo, O. Vintr (63. Reteno), Demeter, Rolinek (46. Machálek). Trenér Miloslav Machálek.

Další články