Zde může být vaše reklama.
Úterý 23.4.
Svátek má Vojtěch
Menu

Náhrada za Kašíka Marek Čiliak na hostování do Zlína

Marek Čiliak na hostování do Zlína

foto: hc-kometa.cz

02. 10. 2019 - 16:13

Extraligový hokejový tým PSG Berani Zlín získal kvalitní náhradu na brankovišti vzhledem ke zranění gólmanské jedničky Libora Kašíka. Na tříměsíční hostování do 31. prosince 2019 přichází slovenský brankář Marek Čiliak z Komety Brno. Odchovanec zvolenského hokeje naskočí v dresu zlínských Beranů poprvé v pátek 4. října při domácím utkání s Pardubicemi.

„Zranění Libora Kašíka je dlouhodobějšího rázu. Počítali jsme s tím, že v případě absence na pár týdnů máme k dispozici mladé gólmany. V současné situaci, kdy si doba léčby vyžádá více než dva měsíce, to není možné vzhledem i k situaci, ve které se tým momentálně nachází. Hledali jsme zkušenějšího gólmana a dohodli jsme se s Kometou na hostování Marka Čiliaka po dobu rekonvalescence naší gólmanské jedničky. Jedná se o velmi kvalitní náhradu, Marek vychytal Kometě tituly a předvedl se skvěle na mistrovství světa,“ uvedl Martin Hosták, generální manažer a jednatel zlínského hokeje pro klubový web.

Beranům se zatím v novém soutěžním ročníku nedaří, jsou na posledním místě, když ještě neuhráli ani jeden bod. Brankář Libor Kašík se zranil minulý týden v domuácím utkání proti Kladnnu, bylo to po středu s Jaromírem Jágrem.

„Zlín nás oslovil se zájmem o Marka Čiliaka, jelikož má dlouhodobě zraněného brankáře Kašíka. Marek sám cítí, že by u nás v tuto chvíli neměl takové vytížení. A je jasné, že každý gólman potřebuje chytat, dostat se do potřebného tempa a pohody. Pro Kometu bude dobré, že bude chytat a bude mít herní praxi," řekl k přesunu Marka Čiliaka do Zlína hlavní trenér Komety Petr Fiala pro klubový web.

Další články