Zde může být vaše reklama.
Pátek 19.4.
Svátek má Rostislav
Menu

Fans můžou na stadiony Od třetího jarního kola než polovina kapacity

Od třetího jarního kola než polovina kapacity

foto: Petr Pelíšek

10. 02. 2022 - 12:11

Ligová fotbalová asociace (LFA) přivítala rozhodnutí Vlády ČR, která rozhodla o úpravách v pravidlech pro pořádání hromadných akcí. Na základě toho bude možné od 19. února zvýšit počet diváků na více než polovinu kapacity. Od začátku března se pak očekává možnost naplnit stadiony do plné kapacity bez omezení. Asociace to uvedla na svém webu.

Počínaje 22. kolem FORTUNA:LIGY budou moci fanoušci na ligových stadionech zaplnit vždy 1000 sedadel a k tomu polovinu zbývající kapacity tribun k sezení. Například u stadionu s běžnou kapacitou 17 tisíc diváků tak bude při splnění ostatních podmínek moci od 19. února na ligový zápas až 9 tisíc diváků.

„Nerodilo se to lehce a jednání probíhala během celé zimy. Chtěl bych poděkovat Národní sportovní agentuře, kolegům na FAČR i zástupcům dalších sportovních odvětví, kteří se významnou měrou podíleli na jednání s vládními představiteli. Věřím, že jsme na dobré cestě a postupně se navrátíme do stavu, kdy pro diváky nebudou žádná omezení. Očekáváme, že se tak stane od prvního března,“ řekl předseda Ligového výboru LFA Dušan Svoboda.

„Doufám, že to pro kluby bude znamenat velkou úlevu. Díky novému nařízení se klubům výrazně uvolní ruce a na fotbal bude moci přijít více fanoušků, což nás samozřejmě velmi těší. Kromě finančních ztrát se kluby také musely vypořádat s velmi omezenou podporou svých věrných fanoušků. Je to velmi důležitý krok pro fotbal i celý profesionální sport,“ dodal Dušan Svoboda.

Další články