Zde může být vaše reklama.
Čtvrtek 25.4.
Svátek má Marek
Menu

Moravské derby Sigma porazila Zbrojovku, v závěru rozhodl Chytil

Sigma porazila Zbrojovku, v závěru rozhodl Chytil

foto: Petr Pelíšek

20. 02. 2021 - 16:19

Fotbalisté SK Sigma Olomouc hráli dnes doma na Andrově stadionu duel 20.kola FORTUNA:LIGY proti Zbrojovce Brno. Hanákům se proti nováčkovi elitní soutěže zadařilo. Herně se sice trápili, ale v 90.minutě jim trefil tři body Mojmír Chytil.

V olomoucké sestavě pro zdravotní stav chyběli David Houska, Jáchym Šíp, Jan Štěrba, Dominik Radič a Milan Kerbr, do nominace se nevešli Pavel Zifčák a Patrik Slaměna. Fit už naopak jsou Roman Hubník a Michal Vepřek, ale oba v základní sestavě scházeli.

Sigma prahla po třech bodech, ale zápas to byl utrápený, bojovný, bez větších vyložených šancí na obou stranách. Hanáci sice začali aktivně, kopali dva rohy, pak dal Daněk gól, který pro ofsajd neplatil. Jenže to bylo na dlouhou dobu všechno. Brno, za které nastoupili v základní sestavě odchovanci Sigmy brankář Šustr, stoper Dreksa a útočník Hladík, se snažilo zlobit, ale ani jeho snažení k nějakým šancím nevedlo. Zbrojovka v první půlce zahrozila dvakrát, ale pokusy Vaňka ani Hladíka nebyly pro brankáře Mandouse problémem, který by neuměl vyřešit. A tak první půlka skončila nerozhodně a bez branek.

Podobně to vypadlo i po přestávce. Byl to boj o každý metr hřiště, ale šance, těch se moc nerodilo. Nešlo to ani jednomu z týmů, ani ze hry, ani ze standardek. Jedinou větší šanci Sigmy měl Hála, ale Šustra nepřekonal. Hosté neměli směrem dopředu v zásadě nic, největší nebezpečí pro Hanáky byla malá domů Poulola, ale Mandous zachoval klid a nenechal se překvapit. Čtyři minuty před koncem Brno trošku zazlobilo, ale nic než závar před brankou z toho nebylo. V nastavení se potom rozhodlo. Hubník prodloužil nákop Mandouse, Chytil šel sám na Šustra, posadil ho na zem a dal do prázdné. Radost z výhry ještě muselo potvrdit video, gól platil a bylo hotovo.

„Hráčům jsem už na začátku týdne říkal, že tohle utkání musíme jakkoli zvládnout. Po jakémkoli výkonu, po jakémkoli průběhu. Doufám, že nám vítězství pomůže. Výkon ale nebyla kvalitní, byl to spíše fotbal plný soubojů, i když druhá půlka byla z naší strany lepší, než ta první,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

Zápas pro zranění nedohrál útočník Jakub Yunis, musel střídat s tržnou ránou na hlavě. „Snad to není moc vážné, má tam nějaké stehy. Byl jsem na ošetřovně, je zašitý, v úterý už by mohl být na tréninku v pohodě,“ uvedl Látal.

„Když dostanete v 90. minutě gól, nemůžete utkání hodnotit vesele. Přijeli jsme sem bodovat, což se nám nepodařilo, odjíždíme zklamaní a smutní. Situací, které byly podobné té, kterou jsme museli ve 92. minutě řešit, bylo několik. Všechny jsme dokázali zvládnout, jen tu poslední ne. Soupeř nás za to ztrestal, proto odjíždíme domů bez bodů," řekl trenér Brna Richard Dostálek.

SK Sigma Olomouc – FC Zbrojovka Brno 1:0 (0:0)

Branka: 90 + 2 Chytil. Rozhodčí: Proske - Paták, Leška. ŽK: Mihalík – Dreksa, Pachlopník. Hráno bez diváků.

SK Sigma: Mandous – Sladký, Poulolo, Beneš, Zmrzlý – Látal (78. Zahradníček) – Breite (64. Nešpor), González, Daněk (78. Yunis, 84. R. Hubník), Hála (64. Mihalík) – Chytil. Trenér Radoslav Látal.

FC Zbrojovka Brno: Šustr –Šural, Dreksa, Pernica – Štepanovský (75. Záhumenský), Bariš (67. Pachlopník), Sedlák, Moravec – Vaněk (87. Hlavica) – Hladík (67. Přichystal), Růsek. Trenér Richard Dostálek.

Další články