Zde může být vaše reklama.
Pátek 26.4.
Svátek má Oto
Menu

Bude se vůbec hrát? Zbrojovka hlásí před derby pozitivní hráče

Zbrojovka hlásí před derby pozitivní hráče

foto: Petr Pelíšek

18. 09. 2020 - 21:11

Nedělní zápas fotbalistů SK Sigma Olomouc v Brně proti Zbrojovce je v ohrožení. V týmu soupeře Hanáků se objevili pozitivně testovaní na koronavirus, až po opakovaných testech zbytku týmu bude zřejmé, jestli se derby hrát bude nebo ne. Informoval o tom klubový web Zbrojovky.

„Po pravidelném a povinném testování na přítomnost nemoci COVID-19 je ve Zbrojovce aktuálně pět osob s pozitivním výsledkem. Tým tak okamžitě přerušil přípravu na utkání s Olomoucí. Členové realizačního týmu a zbylí hráči, doplnění o hráče rezervy, absolvují v sobotu kontrolní testy. Na základě výsledků těchto testů bude klub v souladu s pokyny místně příslušné hygienické stanice postupovat dále,“ píše se na webových stránkách Zbrojovky Brno.

Podle Metodického pokynu a pravidel pro konání sportovních soutěží hlavní hygieničky České republiky, který zveřejnila Fotbalová asociace České republiky, by od 17. září v takových případech neměl být v karanténě celý tým, ale jen pozitivně testování jednotlivci. Jejich kolegové v případě opakovaných testů s negativní výsledkem by tedy mohli bez omezení pokračovat v činnosti.

Další články