Zde může být vaše reklama.
Pátek 26.4.
Svátek má Oto
Menu

První zápas ve středu Zbrojovka zahájila letní přípravu

Zbrojovka zahájila letní přípravu

17. 06. 2019 - 21:51

Dovolená skončila, fotbalisté Zbrojovky dnes zahájili přípravu na nový ročník FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Tým se sešel v 9 hodin na Srbské, po přivítání čeká na hráče první trénink.

Hned ve středu vyrazí Zbrojováci k prvnímu přípravnému utkání, na hřišti v Luhačovicích se střetnou s prvoligovým Zlínem (výkop v 16:30). V neděli hrají s Opavou, jinak je čekají dny plné tréninku a dřiny v posilovně.

Absolutní nováček se v kabině zatím neobjevil, z úspěšného hostování v Líšni se vrátil stoper Jakub Černín (ročník 1999). Pro start přípravy se pak k týmu připojili hráči juniorky a dorostu David Moučka (ročník 1999), David Jurásek (ročník 2000) a Marek Mach (ročník 2000), brankářský tým pak rozšířila opora loňské devatenáctky Vojtěch Marek (ročník 2000).

"Co se týče posil, v této chvíli probíhá intenzivní jednání s konkrétními hráči a jejich kluby, takže v příštích dnech by se jeden až dva příchody mohlo podařit dotáhnout," řekl sportovní manažer Zbrojovky Tomáš Požár (kompletní rozhovor ve zbytku dne na webu).

Kádr naopak opustili Ladislav Krejčí s Lukášem Vraštilem (avizováno již dříve), klub se rozhodl neprodloužit smlouvu s Michalem Škodou a v Třinci zůstává stoper David Gáč, jehož hostování by se mělo proměnit v přestup. Další dva hráči z hostování - Marek Vintr a Dan Jambor - mají po skončení MSFL volno a zapojí se do přípravy s prvním mužstvem nebo týmem U23 později.

V plném tréninku zatím není Ondra Pachlopník (přetrvávající problémy s achillovkou), lehčí režim má po květnové artroskopii také Honza Sedlák.

Poslední doposud známou změnou pak je rozšíření trenérského týmu - druhým asistentem kouče Šustra se stává trenér týmu U23 Richard Dostálek. "Béčko" startuje přípravu v červenci.

Seznam hráčů na startu přípravy
Brankáři: Jiří Floder, Pavel Halouska, Vojtěch Marek.
Hráči v poli: Pavel Eismann, Lukáš Kryštůfek, Petr Pavlík, Jakub Šural, Ondřej Sukup, Juraj Kotula, Jakub Černín (návrat z hostování v Líšni), Damián Bariš, Šimon Šumbera, Peter Štepanovský, Ondřej Pachlopník, Jan Sedlák, Ondřej Vintr, Robert Bartolomeu, Dominik Kříž, David Moučka, David Jurásek, Marek Mach, Lukáš Magera, Antonín Růsek, Jakub Přichystal, Martin Zikl.

Další články